FANTASTIČNA ATMOSFERA NA TRIBINI O VREMENU

FANTASTIČNA ATMOSFERA NA TRIBINI O VREMENU

(FOTO/VIDEO) Naučnopopularna tribina se vratila u Beograd. Nakon dvogodišnje pauze, više od 400 ljudi došlo je u četvrtak, 18. oktobra, na tribinu u organizaciji Instituta za fiziku, a u okviru inicijative Nauka kroz priče. Velika sala SKC bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a posetioci su program pratili ne samo iz sedišta, nego su stajali i sedeli na galerijama, stepenicama i podovima, dupke ispunivši prostor.

U fantastičnoj atmosferi tokom dvočasovne tribine pod nazivom “Ko su gospodari vremena” publika je mogla da čuje dr Miloša Arsenijevića, dr Olivera Toškovića, dr Sofiju Stefanoviću i dr Alekandra Bogojevića koji su osvetliti potpuno različite poglede, primere i impresije o vremenu u filozofiji, psihologiji, arheologiji i fizici.

Uz po mnogo čemu zanimljivu, a na momente i lucidnu diskusiju, publika je tokom tribine mogla da čuje sasvim neočekivane i duhovite stavove, zatim poznate priče o vremenu predstavljene na neobičan način, složene naučne koncepte jasno objašnjene, ali i da vidi i više naučnopopularnih video klipova.

Na početku je pretpremijerno predstavljen prvi domaći kratki naučnopopularni video u produkciji portala Mondo koji se razvija u saradnji sa Naukom kroz priče. Za posetioce i goste, izdavačka kuća Laguna poklonila je knjige Karla Rovelija koji je bio jedan od motiva tribine.

No, događaj večeri bio je pre svega – fantastičan odziv beogradske publike koja je na obnavljanje tribine reagovala rekordnom posetom. Dodatno podstaknut masovnim interesovanjem, Institut za fiziku u Beogradu u okviru inicijative Nauka kroz priče nastavlja program tribina, a sledeća se planira za sredinu novembra.

Pročitajte više o našem PROGRAMU TRIBINA

 

FOTO GALERIJA

VIDEO SNIMAK TRIBINE

—–

Fotografije: IPB-Bojan Džodan

Video: Two Tech Solutions