VIŠE STOTINA POSETILACA NA TRIBINI U VELIKOJ SALI SKC

VIŠE STOTINA POSETILACA NA TRIBINI U VELIKOJ SALI SKC

(FOTO/VIDEO) Tribina Instituta za fiziku u Beogradu u okviru inicijative “Nauka kroz priče” pod naslovom „Put u središte ravne zemlje“ izazvala je ogromnu pažnju. Više stotina posetilaca ponovo se okupilo u Velikoj sali SKC u četvrtak, 21. marta u 19h, na tribini koja je bila posvećena razgovoru o širenju pseudonauke, zabluda i teorija zavera u eri društvenih mreža i novih medija.

Na tribini su govorili astrofizičar Stanislav Milošević, Katedra za astronomiju Matematičkog fakulteta, psiholog dr Aleksandar Baucal, , Odeljenje za psihologiju, Filozofski fakultet u Beogradu; Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica i fizičarka dr Marija Mitrović Dankulov, Institut za fiziku u Beogradu. Moderator tribine bio je Slobodan Bubnjević, “Nauka kroz priče”.

U fantastičnoj atmosferu, uz brojne aplauze, publika je aktivno učestvovala u programu. Tokom tribine, uz zanimljiv razgovor, prikazano je više video-priloga, a otvorene su raznolike teme. Tribina je uživo prenošena i na društvenim mrežama i Youtube kanalu instituta.

Fotografije: Bojan Džodan – IPB

Video: Two Tech Solutions