U DRUŠTVU 50 NAJBOLJIH SAJTOVA U SRBIJI

U DRUŠTVU 50 NAJBOLJIH SAJTOVA U SRBIJI

Ove godine, „Nauka kroz priče“ izabrana je među 50 najboljih mesta na internetu u Srbiji. Kako je saopšteno, nakon nominacije publike, stručni žiri uvrstio je „Nauku kroz priče“ u tradicionalnu listu Top 50 koju svakog februara objavljuje magazin PC Press.

Ove godine, „Nauka kroz priče“ izabrana je među 50 najboljih mesta na internetu u Srbiji. Kako je saopšteno, nakon nominacije publike, stručni žiri uvrstio je „Nauku kroz priče“ u tradicionalnu listu Top 50 koju svakog februara objavljuje magazin PC Press

“U moru bizarnih vesti i predvidivih medijskih tema, među stalnim informacionim “kampanjama” koje (kontrolisano) izbijaju na društvenim mrežama i sadržajima koji se zapravo nikoga ne tiču, sajt naukakrozprice.rs predstavlja nešto drugo – kreativne i zanimljive priloge inspirisane naučnim saznanjima o svetu”, stoji u objašnjenju PC Pressovog žirija.

Ovo priznanje dodeljuje se već punih 22 godine i kako navode organizatori predstavlja „jedini zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji“. Mesta na internetu su na ovoj listi razvrstana po kategorijama.

„Nauka kroz priče“ se nalazi među pet sajtova u kategoriji Obrazovanje i nauka, u okviru koje je za najbolji sajt izabrana nova internet prezentacija Narodnog muzeja u Beogradu. Pored ove, postoje kategorije Vesti, Servisi, Dom i zabava, ali i brojne druge, gde su se našli najveći i najposećeniji portali u Srbiji. U okviru ovog takmičenja, organizovano je i glasanje za nagradu publike koju je osvojio portal E-kapija.

Priznanja Top 50 za 2018. godinu, po tradiciji, biće dodeljena u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, na svečanosti koja se organizuje 6. februara.

„Nauka kroz priče“ je medijska inicijativa pokrenuta na društvenoj mreži Fejsbuk u julu 2017. godine koja je brzo privukla pažnju publike i medija. Uz podršku Instituta za fiziku u Beogradu, naučni novinari Marija Đurić i Slobodan Bubnjević svakog dana objavljuju autorske priče inspirisane naučnim saznanjima.

Pročitajte više o najboljim sajtovima u Srbiji: Top 50 lista 2018.

Ilustracija: Depositphoto/DavidArts