LANSIRANA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, STRANICA “NAUKA KROZ PRIČE” BRZO RASTE I OKUPLJA NA HILJADE PRATILACA. I NASTAVLJA DA SE ŠIRI


“Nauka kroz priče” (NKP) je privatna medijska incijativa koju su 23. jula 2017. godine pokrenuli naučni novinari iz Srbije, Marija Đurić i Slobodan Bubnjević. Inicijativa počiva na uverenju da publika u Srbiji ne samo da nije neuka (kako se nažalost misli), nego želi i sadržaje zasnovane na nauci i znanju.


ZAŠTO NAUKA KROZ PRIČE?

“Nauka kroz priče” je kuća koja ti je nedostajala. U moru bizarnih vesti, u lavini predvidivih medijskih tema, među stalnim informacionim olujama koje izbijaju na društvenim mrežama, a koje te se slabo tiču, NKP predstavlja nešto drugo – kreativne i zanimljive priloge inspirisane saznanjima o svetu.
>> Naš program…


KO SU AUTORI PRIČA?

“Nauku kroz priče” uređuju naučni novinari i tekstopisci Marija Đurić [M.Đ.] i Slobodan Bubnjević [S.B.], autori više proznih knjiga i monografija, pokretači naučnopopularnih tribina, osnivači “Vremena nauke” i časopisa “Elementi”, saradnici listova kao što su “Politika”, “Vreme”, National Geographic, ali i novog časopisa “Odiseja”.
>> Beleška o autorima…


KO SU NAŠI PARTNERI?

Osnovana kao privatna inicijativa, “Nauka kroz priče” je odmah dobila podršku Instituta za fiziku u Beogradu. Inicijativu je podržao značajan broj istraživača iz domaće naučne zajednice, ali i organizacija iz privrede i društva. Zajedno sa njima, NKP učestvuje u više međunarodnih i domaćih projekata.
>> Kroz projekte…


KAKO PODSTIČEMO MEDIJE DA GOVORE O NAUCI?

Teme “Nauke kroz priče” često izazivaju pažnju tradicionalnih medija, a ponekad uspevaju da podstaknu domaće medije da otvore prostor za nauku. Brojni sajtovi prenose naše priče na redovnoj bazi, vodeći štampani mediji povremeno preuzimaju NKP priče, a neke teme privlače i pažnju televizija.
>> Kroz medije…


GDE SE JOŠ PRIČE MOGU ČITATI?

Naše priče svakog dana objavljujemo na sajtu, ali i na istoimenoj Fejsbuk stranici. “Nauka kroz priče” može da se prati i pomoću besplatne aplikacije za mobilne uređaje koja se vrlo lako preuzima iz Google Play prodavnice. Preporučujemo da iskoristite mogućnost i mejlom dobijate periodični pregled najlepših priča, kao i razna zanimljiva obaveštenja – sve što treba jeste da se prijavite za NKP poštu.KONTAKT
nauka.kroz.price(et)gmail(dot)com.

—–
Ilustracije: Depositphotos / Hobbit_art; Variant; Bolotoff & Bloomua – NKP