MEDIALAB: ŠKOLA NAUČNOG NOVINARSTVA 2024.

MEDIALAB: ŠKOLA NAUČNOG NOVINARSTVA 2024.

Obuka naučnih novinara MEDIALAB ADVANCED

Institut za fiziku u Beogradu, u saradnji sa portalom „Nauka kroz priče“, ove sezone ponovo organizuje Medijsku laboratoriju – jedinstvenu školu naučnog novinarstva, poznatu kao MEDIALAB. Ovogodišnja obuka, pod nazivom MEDIALAB ADVANCED namenjena je polaznicima koji već imaju određeno novinarsko iskustvo, kao i nekadašnjim polaznicima MEDIALAB-a.

Na poziv koji je bio otvoren u periodu od 27. decembra 2023. do 23. januara 2024. godine, javio se značajan broj zainteresovanih. Nakon selekcije, izabrano je 16 polaznika koji imaju medijsko iskustvo. U ovoj sezoni, MEDIALAB će pohađati:

 1. Jasmina Mihnjak
 2. Miodrag Nikolić
 3. Marija Rakić
 4. Branislava Blajvaz
 5. Кonstantin Кocev
 6. Nada Veljković
 7. Tanja Кrunić
 8. Gojko Кnežević
 9. Jelena Jovanović
 10. Hana Čižik
 11. Renata Minić
 12. Nikolina Momić
 13. Marko Rakočević
 14. Nataša Vasić
 15. Lena Ilić
 16. Milica Vinić
 17. Biljana Stankov

MEDIALAB se organizuje u prostorijama Instituta za fiziku u Beogradu od januara do maja 2024. godine. Interaktivnu, zanimljivu i intenzivnu obuku vode naučni novinari Slobodan Bubnjević,, Marija Đurić i Jovana Nikolić, a polaznicima će predavati ka i drugi medijski profesionalci iz domaće štampe, internet medija i sa televizija, ali i istraživači. Кroz MEDIALAB je tokom 2018. i 2022. godine prošlo oko 50 polaznika, mladih novinara i naučnika, koji su sada pozvani da se ponovo uključe u ovu, naprednu obuku.

Ovogodišnji MEDIALAB podržao je Centar za promociju nauke koji je u okviru svog Javnog poziva dodelio deo sredstava za realizaciju ove obuke naučnih novinara.