DRUGO IZDANJE „ALHEMIJE BOMBE“

DRUGO IZDANJE „ALHEMIJE BOMBE“

(U fokusu) Knjiga autora „Nauke kroz priče“ Slobodana Bubnjevića, „Alhemija bombe“ izaziva pažnju medija i čitalaca. U izdanju „Lagune“, knjiga je objavljena krajem jula 2023. i mnogo pre promocije privukla je veliko interesovanje domaćih medija.

Samo 37 dana nakon što je izašla iz štampe, štampano je i drugo izdanje „Alhemije bombe“. Dva meseca kasnije održana je i promocija – u četvrtak, 21. septembra, u 18 časova, u kafeteriji Bukmarker u knjižari Delfi SKC, u Studentskom kulturnom centru, u Resavskoj ulici u Beogradu.

Alhemija bombe“ je dokumentarna, naučnopopularna knjiga koja opisuje dramatičnu istoriju nuklearnog doba, počev od otkrića fisije, projekta Menhetn i bombardovanja Hirošime i Nagasakija, preko nuklearnih tenzija tokom Hladnog rata, sve do Černobilja, Fukušime i današnje krize u Zaporožju.

Na promociji su govorili dr Aleksandar Bogojević, direktor Instituta za fiziku u Beogradu, Filip Švarm, urednik nedeljnika „Vreme“, Zoran Penevski, urednik knjige i Slobodan Bubnjević, autor. Moderatorka razgovora je Tanja Vučković iz izdavačke kuće Laguna. Dobro došli!

Stranica knjige: Alhemija bombe

Pridružite se: FB event

Foto: Bojan Džodan